О нама

Центар за социјални рад Прибој основан је 01.07.1970. године и то као Међуопштински центар за социјални рад за општине Прибој и Пријепоље са седиштем у Прибоју. На овај начин пословао је до 1979. године када општине Прибој и Пријепоље формирају самосталне центре за социјални рад.
Центар за социјални рад Прибој поседује властити пословни простор величине 222 м2 који се налази у приземљу стамбене зграде у старом делу града, улица 12. јануар 114. Услови за рад су задовољавајући, сви запослени имају засебне канцеларије. Тренутно је запослено 13 лица и то: директор, шест стручних радника на пословима социјалног рада, два стручна радника на управно-правним пословима, два радника на администартивним пословима и два радника на техничким пословима. Просторије су солидно опремљене, центар поседује 18 рачунара са штампачима, телефонску централу, факс, копир апарат, једно путничко возило (застава 10), три теренска возила (две ладе нива и дачија дастер) и једно комби возило (волксваген транспортер).
У последњих 7-8 година Центар за социјални рад Прибој је реализовао велики број пројеката чији је крајњи резултат био формирање многих услуга из области социјалне заштите на локалном нивоу. Све услуге су правно утемељене Одлуком о правима грађана из области социјалне заштите на територији општине Прибој и све су и подржане финансијски у буџету општине Прибој. За 2013. годину у буџету општине Прибој са напред наведене услуге планирано је око 18.000.000,00 динара.
Почев од 04.03.2004. године при Центру за социјални рад Прибој функционише прихватилиште за збрињавање жртава породичног злостављања. До сада је збринуто више од 200 жртава и то не само из општине Прибој већ и из многих других општина ( Нови Пазар, Сјеница, Пријепоље, Нова Варош, Бајина Башта, Топола, Шабац, Суботица, Крагујевац...)
Сервис помоћи у кући старим лицима је кроз пројектне активности почео да се реализује почев од 2007. године и тренутно о око 50 корисника брине 13 геронтодомаћица.
Дневни боравак за децу ометену у развоју је средствима Министарства рада и социјалне политике адаптиран и опремљен 2007. године и тренутно ту услугу користи 17 деце који су подељени у млађу и старију групу.
Министарство рада и социјалне политике је 2007. године купило и опремило трособан стан величине 78 м2 за децу која се осамостаљују након изласка из институција. Ову услугу до сада је користило троје деце, тренутно користи један дечак.
Министарство рада и социјалне политике, општина Прибој и Центар за социјални рад Прибој су такође 2007. године потписали споразум о изградњи дома за старе у Прибојској Бањи капацитета 40 лежајева. Вредност инвестиције је 33.000.000,00 динара, али до данас споразум није реализован.
Средствима Министарства рада и социјалне политике и општине Прибој адаптиран је и опремљен, а отпочео са радом  од новембра 2010. године дневни центар за стара лица. Дневни центар са састоји од дневног боравка и две спаваће собе са по два кревета за ургентни смештај старих који немају адекватно породично старање.
Центар за социјални рад Прибој је у оквиру прекограничне сарадње Србија - Црна Гора, заједно са ЈУ Центар за подршку дјеци и породици из Бијелог Поља реализовао пројекат " Због деце без граница ". У оквиру овог пројекта била су укључена и деца из дневног боравка за децу са сметњама у развоју. На новом конкурсу ЦСР-у Прибој је са истим партнером одобрен пројекат "Професионалном сарадњом за боље услуге" чија је реализација у току.
Центар за социјални рад Прибој има око 25 едукованих хранитељских породица у којима је смештено седморо деце из Прибоја и близу 40 деце из других општина ( Нови Пазар, Пријепоље, Сјеница, Бајина Башта, Ивањица, Ариље, Нова Варош, Суботица...)

Copyright © Центар за социјални рад Прибој 2013-2021. All Rights Reserved.